Tennisarm

Med tennisarm menas vanligen en inflammation i ett senfäste vid armbågens utsida. Motsvarande kan även förekomma i ett fäste på armbågens insida, populärt kallat golfarm.

Uttrycket ”tennisarm” är ett väl känt begrepp. Vanligen menas detta med en inflammation i ett senfäste vid armbågens utsida, motsvarande kan även förekomma i ett fäste på armbågens insida. Detta kallas dock ”golfarm”.

Fästet ifråga tillhör en muskel som går från händerna upp över underarmarna. På så sätt känner man av inflammationen vid rörelser av handen nedåt respektive uppåt. Ett exempel på detta är när man vrider om en kran, öppnar ett lock och liknande.

Precis som det låter så uppkommer denna skada ofta vid t. ex vid golf, tennis och annat där du griper tag i exempelvis ett tennisracket och svingar det. På så sätt aktiverar du muskeln och får den i obalans. Givetvis behöver detta problem inte bara uppkomma vid sportaktiviteter. Det finns folk som har upplevt denna inflammation när de exempelvis har skalat för mycket potatis, suttit för mycket framför datorn och använt datormusen.