Bäckensmärtor

Bäckensmärtor kan yttra sig på en mängd olika sätt. Smärtor kan exempelvis uppkomma i ljumsken, skinkan, eller sittbensknölarna. Det kan också kännas som en tyngd i underlivet, mensvärk eller smärta i urinblåsan, smärta kan även uppkomma i äggstockarna eller ändtarmen. Olika typer av smärta kan hänföra sig till problemtypen, det kan vara molande, skärande, stickande och brännande smärta, även kramp kan uppkomma.

Bäckensmärtor kan bero på varierande orsaker, exempelvis kan smärtorna ha samband med kotorna i nedre ländryggen, bäckenlederna och eller svanskotan. Tillståndet kan ha utvecklats under en lång period och kan bero på att man slagit i svanskotan, problem kan uppstå i och med en förlossning och man kan vara född med ett snett bäcken. Eller har man tidigare tränat mycket och regelbundet. Av olika anledningar har man slutat med det, då kan stelhet och kramp uppkomma i muskulaturen.

Träning och motion kan förhindra problemen och ta bort smärtan, även stretchövningar kan hjälpa. Men om problemen inte försvinner kan vi bistå med hjälp.